Kleding voor de OCR wedstrijdlopers

Die hobby is behoorlijk uit de hand gelopen. Waar je eerst lekker met je vrienden door de modder ging ben je nu aan het trainen voor het EK, WK of de OCR Series. Je weet wat age groups zijn, kent alle Urban Sky hindernissen uit je hoofd en probeert elke dag net iets beter te worden.

Kleding voor de OCR wedstrijdlopers

Je verslijt regelmatig wat spullen met al die trainingen en evenementen. Ook ben je altijd op zoek naar de juiste spullen die net het verschil kunnen maken. Je wilt namelijk bezig zijn met het snel over de obstakels heen vliegen en niet of je spullen wel lekker zitten.

Schoenen

Als je op het WK kijkt wat de top 10 draagt dan steken er twee schoenen altijd bovenuit. De Inov-8 X-Talon G 210. Een superlichte en snelle schoen. Het rubber is top, de noppen geven veel grip en hij is snel droog. Enige nadeel is dat hij kwetsbaar is. Draag hem dus alleen bij wedstrijden en train met een andere schoen. 

De andere schoen is de favoriet van zevenvoudig wereldkampioen Jonathan Albon. De VJ Sport Irock. Lichtgewicht, erg stevig en superveel grip. Hij lijkt erg op de X-Talon, maar is veel duurzamer. Daarmee gaat het water er wel iets minder snel uit en voelt hij iets stugger dan de 210. Die keus zul je dus zelf moeten maken.

Sokken

Dat we teensokken adviseren is waarschijnlijk wel bekend als je al wat langer meeloopt. Naast de Injinji Trail serie is er ook een Injinji Ultra serie die net wat strakker zit. Daarboven kun je dan mooi de compressietubes van Compressport dragen voor betere prestaties en een extra stukje bescherming.

Broek

Voor de meeste sporters zijn de broeken van Fusion fantastisch. Vergeet ook je onderbroek niet.

Shirt

Een beetje Spartan loopt natuurlijk zonder shirt, maar in Nederland is dat nog niet zo heel gebruikelijk. Het Zwitserse Compressport heeft mooie lichtgewicht shirts. Zoek je een compressieshirt of thermoshirt? Dan is Craft het merk waar je moet zijn.

Sportvoeding

Je weet dat alle beetje het verschil maken. Vergeet dus je sportvoeding niet. Kijk ook eens naar de elektrolyten van Saltstick

Kom je er niet helemaal uit? Vraag ons dan gerust om advies.

Laat een reactie achter

All comments are moderated before being published