De beste hardloophandschoenen - Overzicht

Ik weet niet of jullie al in de vroege ochtend gelopen hebben, maar ik heb al koude handen. Tijd voor een iets warms om die vingers. Maar wat zijn nou de beste hardloophandschoenen? Hieronder geef ik een aantal tips waar je op kunt letten om de ideale running gloves voor jou te vinden.

Handschoen of want

De eerste keus is eigenlijk of je wel handschoenen wilt. Je kunt namelijk ook nog voor wanten gaan. Vaak worden wanten ook gedragen als extra bescherming over de handschoenen heen. Dan blijven je handen extra warm als het echt heel koud is.

Windstopper of waterdicht

De wat betere handschoen of want heeft ook een windstopper aan de bovenkant. Waterdicht zijn ze meestal op het niveau "spatwaterdicht." Dus als het wat miezert of even regent is er niets aan de hand, maar urenlang door de stromende regen gaat je hand niet droog houden. Zo is er deze Ronhill Wind-Block Glove die waterafstotend is en een windblocker op de rug van de handschoen heeft.

Goede reflectie of kleur

Naast het geven van warmte kunnen handschoenen nog een functie hebben. Ze kunnen ook je zichtbaarheid vergroten. Aan de ene kant omdat ze bijvoorbeeld een felle neon gele kleur hebben. Aan de andere kant omdat het logo reflectie geeft of dat er extra reflectie is aangebracht. Of zoals bij deze Ronhill handschoenen, beide opties!

Je smartphone kunnen gebruiken

Steeds meer handschoenen hebben op de wijsvinger een apart stukje materiaal gemaakt. Dat is er voor zodat je het touchscreen van je telefoon kan blijven gebruiken. Wil je dus een mooie foto maken onderweg, je Spotify bedienen of je Strava op pauze zetten? Zorg er dan voor dat je deze kiest. Deze multigrip handschoen van Craft is bijvoorbeeld touchscreen compatible.

Het juiste materiaal

De meeste handschoenen zijn allemaal gemaakt van een mix van polyester, polymide en elastaan. Zo voeren ze vocht snel af en zijn ze een beetje elastisch, waardoor ze lekker zitten om je hand.  

Je kunt ook kiezen voor wol, als het echt warm moet zijn. Een wollen handschoen is heerlijk als je er een want overheen draagt met een windstopper erin. Dan heb je echt nooit geen koude handen meer. Ronhill maakt heerlijk warme merino wollen hanschoenen.

Verder zit er bij diverse handschoenen nog een coating aan de binnenkant. Dit is voor wat extra grip. Bijvoorbeeld om een bidon of soft flask te dragen, stokken vast te houden of dat je telefoon niet uit je handen glijdt.

De juiste maat

Kijk altijd even naar de maattabel van het product. Sommige handschoenen meet je van de palm van je hand tot het topje en sommigen gebruiken de omtrek van je hand.

Conclusie

Hopelijk kun je nu de beste hardloophandschoenen voor jou vindne. Voordat je zomaar de eerste handschoen in je winkelmandje gooit, is het misschien toch even handig te kijken of hij voldoet aan al je eisen. Je kunt hier onze complete collectie handschoenen en wanten vinden. Heb je toch nog advies nodig? Gebruik dan de chatbox of mail ons op service@dutchmudmen.com.

AdviesHandschoenenKoude

Laat een reactie achter

All comments are moderated before being published