Merk in de spotlight: Altra

We hebben weer een mooi nieuw merk aan onze collectie toe kunnen voegen. Het Amerikaanse Altra. Altra is oorspronkelijk in 2011 opgericht en zij ontwikkelen schoenen om hardlopers te helpen een correcte hardlooptechniek aan te leren en zo blessures te verminderen. Hierdoor is het mogelijk om chronische knie-, voet-, scheen- en rugproblemen te voorkomen. Hieronder een stukje geschiedenis van Altra zelf.

Het verhaal begint in 1998 toen de oprichters van Altra, Golden Harper en Brian Beckstead, elkaar leerden kennen in de highschool en sindsdien altijd samen zijn gaan hardlopen. Hardlopen en avonturen in de buitenlucht maakten en maken een groot deel uit van hun leven.

Golden is dankzij zijn beide succesvolle harloop-ouders opgegroeid in de hardloop-winkel van de familie. Hij is natuurlijk van jongs af aan een hardloop-fan en is er altijd mee bezig, de harloop-ervaring beter te maken. Onderzoek en nieuwsgierigheid heeft ertoe geleid dat hij de Zero Drop heeft ontwikkeld door het verwarmen van bestaande schoenmodellen in een toaster oven, de tussenzool eruit te halen en het dempende platform te effenen zodat hij gelijk is en het gevoel geeft van de hiel tot naar de tenen op één niveau te zijn. Met duizenden positieve beoordelingen op zak van hun 'wetenschapsexperiment', wisten ze dat ze een enorm potentieel hadden en gingen ze aan het werk met de ontwikkeling van een nieuw soort harloopschoen.

Nadat ze een hypotheek hadden afgesloten op het huis van mede-oprichter Brian en het bijeen rapen van al het geld, nam Brian het eerste prototype trail-schoen en liep hij de Wasatch 100. Toen Brian bij mijl 94 nog steeds geen blaren had en enkele uren onder zijn tijd van afgelopen jaar lag, drong het tot hem door dat de Altra een succes zou worden. Ze hadden echt een product ontwikkeld dat de hardloopwereld zou veranderen.

Na jarenlang sleutelen en testen van prototypes waren onze oprichters vastberaden om hun innovaties te delen en de hardloopwereld een nieuwe optie te bieden. De unieke 3 Core-technologie van Altra: FootShapeTM, Zero DropTM en Fit4HerTM waren klaar voor hun debuut en de eerste uitvoering van de modellen werd in 2011 geïntroduceerd.

Brian gooide de eerste partij Altra-schoenen in zijn betrouwbare, 'outdoor-avonturen'-auto en maakte zich vervolgens op wet voor een landelijke coast-to-coast tour. Hij stelde zijn nieuwe schoenen voor bij elke hardloopstore die er wel oren naar had en opende gaandeweg enkele deuren, waardoor de basis voor de indrukwekkende groei van Altra werd gelegd.

Gelijk aan het begin ontvingen we de Runner's World Best Debut-onderscheiding, wat voor ons een bevestiging was dat we op de juiste weg zaten wat ook werd bevestigd door andere hardlopers. Daarna ontvingen we meerdere onderscheidingen en ze stromen nog altijd binnen. De Altra Superior en Escalante ontvingen de Editor's Choice Award van Runner's World en ontelbaar veel andere tijdschriften hebben Altra onderscheiden met hun Editor's Choice Award, variërend van de beste trail-schoen voor de winter tot en met de meest comfortabele loop.

Bekijk hier de eerste modellen. Meer schoenen volgen.

Laat een reactie achter

All comments are moderated before being published