Led Lenser

Als je vroeg in de ochtend of wat later op de avond gaat lopen is het intussen alweer aardig donker. Uiteraard zorg je er voor dat je goed zichtbaar bent. Toch is wat zichtbaarheid van het terrein ook wel handig. Pak je net dat donkere paadje zonder verlichting, dan zie je geen hand voor ogen. Dan is het handig dat je een hoofdlamp draagt. Je bent ook nog eens extra goed zichtbaar, dus dat is mooi meegenomen. Maar welke heb je nu nodig en waar moet je op letten?

Sterkte van de verlichting

De sterkte van de verlichting wordt uitgedrukt in Lumen. We hebben hoofdlampen die beginnen met 80 lumen en eindigen met 750 lumen. Hoe meer lumen, hoe meer licht. Lampen met weinig lumen zijn prima om zichtbaar te zijn voor ander verkeer. Ga je echter in een donker bos lopen en wil je de omgeving goed kunnen zien, dan heb je wel wat meer nodig.

Voeding van de hoofdlamp

Een andere belangrijke keuze is of de hoofdlamp op te laden is. Sommige hoofdlampen werken nog "ouderwets" met batterijen. Andere kun je opladen met USB. Gebruik je je hoofdlamp alleen voor je rondje in de avond, dan kun je prima kiezen voor een oplaadbare hoofdlamp. Ga je echter een ultra lopen en heb je je lamp heel lang aan? Dan is het handig als je de batterij kan vervangen.

Achterlicht

Bij sommige trailruns is een lampje aan de achterkant verplicht. Zoek je die, selecteer dan een hoofdlamp met achterlicht.

Diverse standen

De wat duurdere lampen hebben vaak diverse standen. Zo kun je denken aan dimlicht (net als bij je auto), rood licht, knipperlicht en meer.

Gewicht

Je kunt je voorstellen dat een grote lamp met flinke accu wat zwaarder is. Het gaat er dan niet om dat het zwaar voor je hoofd is, maar dat hij om de zoveel stappen langzaam af gaat zakken vanwege het gewicht. Door al het bouncen gaat hij verschuiven en dat is niet prettig.

Kantelbaar

Eenvoudige hoofdlichten schijnen recht vooruit. Soms wil je op een technischer terrein wat dichterbij zien en daarna weer wat verder weg. Kijk dan naar een kantelbare hoofdlamp.

Merken

We verkopen drie merken hoofdlampen.

Biolite

Ervaar topprestaties met een pasvorm die superieur is aan alle andere hoofdlampen. Door het unieke ontwerp behoort stuiteren of afzakken tot het verleden. De vochtafvoerende stof houdt je koel en droog in alle omstandigheden. De oplaadbare batterij zorgt ervoor dat de Headlamp altijd klaar is voor gebruik.

Collectie Biolite

Knog

Terwijl onze producten flitsen en de wereld verlichten, zijn wij een trots Australisch designbedrijf, opgericht in 2002. Onze thuisbasis is Melbourne, maar we zijn al over de hele wereld gaan vliegen. Knog maakt innovatieve producten die mensen inspireren om het buitenleven te voet of op twee wielen te verkennen.

Collectie Knog

Led Lenser

Outdoor-liefhebbers krijgen waar voor hun geld met Ledlenser. Of het nu gaat om wandelen, kamperen, hardlopen, vissen, skiën of een andere outdoor activiteit - de krachtige Ledlenser lampen geven gebruikers over de hele wereld de vrijheid om zich volledig te concentreren op hun outdoor passie. Ledlenser biedt actie- en extreme sporters die tot diep in de nacht op zoek zijn naar avontuur, de perfecte verlichting om veilig de grenzen te verleggen van wat mogelijk is. Met onze outdoor lantaarns zorgen we ook voor aangename verlichting in de tent of bij een gezellig samenzijn - en soms zelfs voor de cruciale mobiele oplaadstroom.

Collectie Led Lenser