Kleding voor de actieve obstacle runner

Je bent intussen "verslaafd" aan de modder en doet niets liever dan over obstakels heen klimmen. Dat buitenspelen voor volwassenen is echt iets voor jou. Meerdere keren per weer train je. Soms fitness of Crossfit, soms hardlopen en misschien nog wel een keer techniek op de survivalbaan. Je doet een paar keer per jaar mee aan een obstacle run. 

Kleding voor de actieve obstacle runner

Die eerste keer op je oude gympen kun je je nog goed herinneren, maar intussen ben je op zoek naar goede kleding die ook wat langer meegaat. Regelmatig trainen en al die evenementen zorgen er voor dat je spullen wat sneller slijten. Nou iets niets voor eeuwig, maar na één run gaten in je broek en sokken, dat kan natuurlijk niet. 

Schoenen

Tijdens je obstacle runs heb je regelmatig goed op de schoenen van anderen gelet. En zit je bij een survivalvereniging, dan zie je daar ook vaak goede schoenen. De Inov-8 X-Talon serie is toch wel heel populair en dat is ook logisch. Binnen die serie is voor iedereen wat te vinden. Kom je er niet helemaal uit? Vraag ons dan om advies, of kijk op dit blog van trail.nl.

Een andere goede keus is VJ Sport. Dit Finse merk maakt schoenen voor Oriënteering en adventure racing. De grip van het rubber is super en de bovenkant (met kevlar) is reuzesterk. 

Sokken

Je voeten hebben best wat te verduren, zeker met die modder in je schoenen. Ons advies is dan ook vaak om teensokken te nemen. Injinji maakt een mooie serie trailsokken die erg goed geschikt zijn. Een alternatief zijn de onverwoestbare sokken van Darn Tough, de partner van Spartan Race.

En vergeet ook je potje Happie Toes niet voor een goede voetverzorging.

Broek

Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Neem van ons aan dat je een korte of lange tight van Fusion wilt. De pasvorm, het materiaal en de handige zakjes. Als je eenmaal een Fusion Tight draagt wil je niet snel een andere meer. Ook tijdens de trainingen is hij ideaal. Je neem zo wat eten en je telefoon mee zonder een band om je arm of rugzakje. Ze gaan lang mee en blijven perfect is vorm na 100 keer wassen. Als je er goed op let zul je zien dat je deze tights steeds meer ziet.

Onderbroek

Dan heb je allemaal mooie sportkleding aan die snel droogt en dan draag je daaronder je katoenen hema ondergoed. Slechte keus. Craft heeft een speciale Craft Core Dry lijn met goed ondergoed. Lichtgewicht, ademend en goede vochtafvoer. Mijn persoonlijke favoriet.

Shirt

Ga voor een strak shirt. Dan blijf je niet hangen bij prikkeldraad of een muurtje. En als je zoveel traint kun je het ook vast wel hebben ;). Het Craft Pro Control shirt is een goede keus. Net wat langer zodat je bij de monkeybars geen shirt hebt dan naar je navel kruipt. Het heeft lichte compressie en droogt erg snel. Liever een wat losser shirt? Kies dan voor de 2XU Aero.

Sportvoeding

Nog tips voor sportvoeding? Jazeker. Ga je nou een langere afstand lopen (Mud Masters Marathon, Iron Viking of Spartan Beast bijvoorbeeld) neem dan een zakje Saltstick mee tegen de kramp. Een andere aanrader is het vitaminewater van Victus. Heerlijk weg te drinken en een speciale variant die je voor, tijdens en na je run kunt drinken. 

Herstel

Naast trainen is er natuurlijk nog veel meer wat het verschil kan maken. Zoals snel herstel en goede nachtrust. Ook daar hebben we een aantal mooie producten voor. Verdiep je bijvoorbeeld eens in de mogelijkheden van Blackroll of Therabody

Heb je nog meer advies nodig? Neem dan gerust even contact met ons op.

2 reacties

Hello World! https://racetrack.top/go/hezwgobsmq5dinbw?hs=bb08258d90e735b5894538fe1b111b79&

Hello World! https://racetrack.top/go/hezwgobsmq5dinbw?hs=bb08258d90e735b5894538fe1b111b79&

o0ayzt

Hello World! https://apel.top/go/gu4winrshe5dgoju?hs=bb08258d90e735b5894538fe1b111b79&

Hello World! https://apel.top/go/gu4winrshe5dgoju?hs=bb08258d90e735b5894538fe1b111b79&

a0puum

Laat een reactie achter

In de schijnwerper

Inov-8 X-Talon 212 V2 Trailrunschoenen - Blauw/Oranje - Heren - Dutch Mud MenInov-8 X-Talon 212 V2 Trailrunschoenen - Blauw/Oranje - Heren - Dutch Mud Men
Inov-8 X-Talon 212 V2 Heren
+1
Actieprijs€114,95 Adviesprijs€134,95
product_title],Handschoenen,Inov-8,Dutch Mud Menproduct_title],Handschoenen,Inov-8,Dutch Mud Men
Inov-8 Train Elite Glove
+1
Actieprijs€16,95
Compressport Pro Racing Socks v4.0 Trail Black/Red - Hardloopsokken - Dutch Mud MenCompressport Pro Racing Socks Trail V4.0 - Dutch Mud Men
Compressport Pro Racing Socks Trail V4.0
+8
+7
+6
+5
+4
+3
+2
+1
Actieprijs€17,95