Kleding voor je eerste obstacle run - Overzicht

Je vrienden hebben je overgehaald, je bent toch wel benieuwd naar zo'n mud race, je hebt een weddenschap verloren, je bedrijf besluit sportief te gaan teambuilden of er staat een vrijgezellenfeest op de agenda. Wat de reden ook is. Jij gaat meedoen aan je eerste obstacle run. Gefeliciteerd! Na deze eerste run wil je niet meer terug. 

Ik kan me mijn eerste Mud Masters in 2012 nog goed herinneren. Met mijn hardloopschoenen gleed ik weg, door de kleding kreeg ik het veel te koud en met kramp kwam ik over de finish gestrompeld. Ik was verkocht! Toch besloot ik wel om wat meer aandacht aan kleding en schoenen te gaan besteden.

mud masters 2012

Mijn eerste ervaring met een thermodekentje na Mud Masters 2012.

Kleding voor je eerste obstacle run

Je weet al dat je hem op karakter gaat lopen of hebt voldoende basisconditie. Toch zal er wat gezonde spanning zijn. Heb je eigenlijk ook wel de juiste spullen of ga je gewoon op je oude converse all stars? Wil je niet te veel uitgeven, maar toch met goede spullen aan de start staan? Hieronder een basisset waarmee je prima uit de voeten kunt. Ik zag pas nog iemand aan de start van de marathon staan met een afgeknipte jeans en een leren riem. Die kreeg het onderweg vrij zwaar.

Schoenen

Misschien wel het belangrijkste dat je nodig hebt. Ik liep mijn eerste op mijn oude Nikes of Asics. Een slecht idee. Ja, je goede schoenen blijven gespaard. Echter glij je alle kanten op en heb je bij oude schoenen de kans dat je zool er vanaf valt.

Goede schoenen met grip dus, zodat je niet steeds wegschuift in de modder. In onze SALE hebben we best een aantal scherp geprijsde modellen staan. Niets mis mee, maar meestal de laatste maat of een kleur die niet meer gemaakt wordt. Verder vind je hier onze complete collectie mud run schoenen.

mud run schoenen

Sokken

In die schoenen draag je natuurlijk sokken. Daar hebben we er ook genoeg van. We hebben een mooie collectie trailrunning  sokken. Compressport maakt mooie sokken, die van Darn Tough hebben levenslange garantie en zijn erg stevig en de teensokken van Injinji zorgen voor minder blaren tussen je tenen. Die laatste zijn mijn persoonlijke favoriet.

injinji

Broek

Dit is een persoonlijke keuze. Draag je het liefst een lange tight? Kijk dan eens naar de Craft Pro Control compressietight. Liever kort? Dan zijn de korte shorts misschien iets. Liever wat strakker? Pak dan de korte versie van Craft Pro Control. En laat je katoenen ondergoed thuis. Heb je een sneldrogende tight, blijft het nog nat. Als onderbroek raden we de Craft Core Dry serie aan. In 3 of 6 inch. Los of als two-pack.

Shirt

Zo'n finisher shirt moet je eerst verdienen, dus die kun je nog niet aantrekken bij je eerste evenement. Wat dan wel? We hebben diverse shirts. Zowel losvallend als strak. Zolang ze niet van katoen of wol zijn, zullen ze goed zijn voor je obstacle run. Liever een longsleeve? Kijk dan hier. Als het fris is, zou ik voor de thermoshirts van Craft gaan. 

Handschoenen

In principe niet nodig, maar heb je weinig eelt op je handen en wil je ze toch wat beschermen? Kijk dan naar de Craft Essence Glove. Soms willen je handen de monkeybars niet overleven.

blaren

Sportvoeding

Je eerste run ben je misschien best lang onderweg. Onderweg wordt er meestal voldoende eten aangeboden. Een kraampje met water een stukje banaan zit er altijd wel in. Ben je toch bang dat je honger krijgt? Neem dan lekker een Clif Bar mee. Probeer er wel altijd een of twee in de trainingen / weken vooraf.

En verder?

Uiteraard kun je nog helemaal losgaan met beanies, buff's, hoofdbanden, gaiters, tubes en nog veel meer. Bovenstaande basis is in principe voldoende. Heb je nog vragen of extra advies nodig? Neem dan rustig contact met ons op.

starter obstacle run

Laat een reactie achter

All comments are moderated before being published