De beste obstacle run schoenen - Bestel direct

Het nieuwe obstacle run seizoen klopt eindelijk weer op de deur. Heb jij je outfit al compleet? Heb je al gedacht aan het meest belangrijke item? Namelijk je schoenen! Zie je door de bomen het bos niet meer, lees dan onderstaande blog met een aantal handvatten om de beste obstacle run schoenen te vinden.

Verschil obstacle run en trailrun schoenen

Laten we daar mee beginnen. Wat maakt een trailrun schoen anders dan een obstacle of mud run schoen en kan ik trailschoenen gewoon gebruiken? Om op dat laatste maar meteen antwoord te geven, jazeker. Een trailrunschoen is prima voor je obstakelloop. Er zijn twee dingen die net wat anders zijn bij deze schoenen.
Om te beginnen is de bovenkant vaak net wat steviger. Als je in touwen klimt en onder prikkeldraad door tijgert, heeft de bovenkant van de schoen net wat meer te verduren. Een normale trailschoen is gelukkig al een stuk steviger dan een hardloopschoen voor op de harde weg, maar bij de meeste obstacle run schoenen is daar nog wat meer rekening mee gehouden.
Verder zijn de noppen net wat langer. Bij een trailschoen zijn de noppen meestal tussen de 4 en 6 millimeter lang. Daarmee heb je meer grip op de paden, loop je wat stabieler en heb je minder kans op blessures. Dat is bij een gemiddelde mud run helemaal goed voor 95% van het parcours.  Noppen van 8 millimeter maken dan weer net het verschil bij slootjes waar je uit moet klimmen, mud trenches en de meest modderige stukken parcours.
Nu het verschil duidelijk is zal ik wat onderscheid maken in schoenen voor wat bredere en smallere voeten en schoenen voor wedstrijden of langere afstanden. Ondanks dat er heel veel merken trailschoenen zijn, zijn de merken die ook een specialistische obstacle run schoen maken wat dunner gezaaid.

Schoenen voor brede voeten

Weet je van jezelf dat je een bredere voet hebt? Dan steekt de Inov-8 X-Talon 255 er met kop en schouder bovenuit als populaire schoen. Deze opvolger van de klassieke X-Talon 200 is de perfecte schoen voor natte, rotsige trails en Obstacle Course Racing (OCR). De opvolger van de X-Talon 200 is nog duurzamer en biedt meer protectie. Dit komt door het ballitisch nylon dat gebruikt is in de upper. Een tweedelige tong van de upper naar de bovenkant van je voet verdeelt de druk en biedt bescherming tegen vuil en puin.
https://dutchmudmen.com/products/inov-8-x-talon-255-rood-blauw-trailrunschoen-standard-fit-unisex
Een alternatief is de Inov-8 X-Talon Ultra 260. De perfecte schoen voor het lopen van lange afstanden over zacht en modderig terrein. Heeft nu een verbeterde pasvorm en een vergrendeld gevoel, geholpen door een comfortabele afgeslankte tong. Supersterke ballistische nylon bovenmaterialen zorgen voor uitstekende duurzaamheid. Met STICKYGRIP rubber en POWERFLOW MAX demping, plus ruimte in de teenbox, is de X-TALON ULTRA 260 V2 ideaal voor lopers die een gripvaste, snel aanvoelende schoen zoeken met comfort om zware trails en bergen aan te pakken. Weegt slechts 260 gram.

Schoenen voor brede voeten

Schoenen voor gemiddelde voeten

Heb je geen uitgesproken smalle of brede schoenen. Dan kom je al snel bij de Inov-8 Mudclaw 300 uit. De Inov-8 Mudclaw 300 heeft enorme grip door 8 mm noppen die zich vast graven in de ondergrond. De zool en noppen zijn zo ontworpen dat dat het modder ook weer makkelijk tussen de noppen weg gaat. De zool van de Mudclaw 300 bestaat uit twee types rubber, namelijk sticky en hard rubber. Sticky zorgt voor wat extra 'kleverigheid' en het harde rubber zorgt ervoor dat de noppen zich nog beter ingraven in de zool.
Een mooi alternatief is de VJ Sport XTRM De nieuwe XTRM2- is in alle opzichten verbeterd ten opzichte van het origineel, en geeft je extra grip, stabiliteit en duurzaamheid voor de zwaarste terreinen en omstandigheden. De VJ XTRM2 is gemaakt voor rotsachtige en technische trails. De agressieve noppen en 100% Butyl rubberen buitenzool combo grijpen vuil, modder, rotsen en alle andere oppervlakken die je avonturen brengen. Het bovenwerk is gemaakt van een superduurzaam, licht en ademend Schoeller Keprotec® materiaal geproduceerd in Zwitserland.
https://dutchmudmen.com/products/vj-sport-xtrm2-trailrunschoenen-rood-unisex?_pos=2&_fid=ed59f093b&_ss=c

Schoenen voor smalle voeten

Heb je een wat smallere voet en wil je niet van links naar rechts gaan schuiven in je schoenen? Dan kom je al snel uit bij de klassieker van Inov-8, de X-Talon 212 Deze klassieke lichtgewicht schoen is nu voorzien van STICKYGRIP™-rubber en biedt uitstekende grip op zacht, nat terrein, maar vliegt ook met vertrouwen over harde, droge paden. De V2 is een evolutie van de tien jaar oude X-TALON 212-legende en is perfect voor zowel wedstrijden als trainingen. Hij biedt lopers plakkerige tractie, bescherming en wendbaarheid op trails, in de bergen en op hindernisbanen.
https://dutchmudmen.com/search?type=product&options%5Bprefix%5D=last&options%5Bunavailable_products%5D=last&q=x-talon+212

Een alternatief is de VJ Sport Irock. Altijd al op de schoenen van wereldkampioen Jonathan Albon willen lopen? Kies dan voor deze extreem duurzame VJ Sport Irock schoenen. Lichtgewicht, stevig en heel veel grip dankzij de lange noppen en het klevende rubber. Nu in nieuwe rode kleur.

https://dutchmudmen.com/products/dmm-vj-sport-irock-3-trailrunschoen-unisex-zwart?_pos=5&_fid=15e11e6e3&_ss=c

Wedstrijdschoenen

Ga je strijden om een plek op het podium? Dan kijken we naar wat de toppers dragen. De hiervoor genoemde VJ Sport Irock is dan een populaire keus. Het alternatief is de Inov-8 X-Talon 210

https://dutchmudmen.com/products/inov-8-x-talon-g-210-geel-trailrunschoenen-unisex?_pos=3&_fid=15e11e6e3&_ss=c

Marathons en ultra's

Ben je nou een echt kilometervreter en ga je meedoen aan de Iron Viking, Ultra Viking, Mud Masters Marathon of andere lange run? Dan is de Inov-8 X-Talon Ultra 260 V2 de schoen die je moet hebben. De perfecte schoen voor het lopen van lange afstanden over zacht en modderig terrein. Heeft nu een verbeterde pasvorm en een vergrendeld gevoel, geholpen door een comfortabele afgeslankte tong. Supersterke ballistische nylon bovenmaterialen zorgen voor uitstekende duurzaamheid. Met STICKYGRIP rubber en POWERFLOW MAX demping, plus ruimte in de teenbox, is de X-TALON ULTRA 260 V2 ideaal voor lopers die een gripvaste, snel aanvoelende schoen zoeken met comfort om zware trails en bergen aan te pakken. Weegt slechts 260 gram.
https://dutchmudmen.com/products/inov-8-x-talon-ultra-260-v2-black-gold-trailrunschoen-heren

Betaalbare obstacle run schoen

Ga je voor de eerste keer meedoen en weet je nog niet of het een blijvertje is? Wil je toch goede schoenen, maar hoeven ze niet de hoofdprijs te kosten? Kijk dan in onze SALE voor een goede deal van modellen die in de uitverkoop zijn. 
Inov-8SchoenenVj sport

In de schijnwerper

Inov-8 X-Talon 212 V2 Trailrunschoenen - Blauw/Oranje - Heren - Dutch Mud MenInov-8 X-Talon 212 V2 Trailrunschoenen - Blauw/Oranje - Heren - Dutch Mud Men
Inov-8 X-Talon 212 V2 Heren
+1
Actieprijs€114,95 Adviesprijs€134,95
product_title],Handschoenen,Inov-8,Dutch Mud Menproduct_title],Handschoenen,Inov-8,Dutch Mud Men
Inov-8 Train Elite Glove
+1
Actieprijs€16,95
Compressport Pro Racing Socks v4.0 Trail Black/Red - Hardloopsokken - Dutch Mud MenCompressport Pro Racing Socks Trail V4.0 - Dutch Mud Men
Compressport Pro Racing Socks Trail V4.0
+8
+7
+6
+5
+4
+3
+2
+1
Actieprijs€17,95