De complete Altra Trail collectie - Keuzehulp

Ben je op zoek naar je eerste paar Altra Trail schoenen, maar kom je er niet precies uit welk model je nodig hebt? Hieronder sommen we alle Altra Trail modellen op en leggen we kort uit waar dat model zich in onderscheid.

Waarom Altra?

Waarom eigenlijk Altra? Altra onderscheid zich op twee punten van veel andere merken. Uiteraard hebben ze goede grip, een fijne pasvorm en zijn ze duurzaam. Waar ze anders is zijn is hun zero drop filosofie. Alle modellen staan plat op de grond met een hieldrop van 0 millimeter. Dus je voorvoet en hak staan op dezelfde hoogte van de grond. Dat is geen barefoot, want de Altra schoenen hebben wel een tussenzool.

Verder heeft Altra de footshape toebox, wat wil zeggen dat de schoen voorin je vorm van je tenen volgt. Veel schoenen zijn wat spitser voorin waardoor soms je teen in de knel kan komen. Bij Altra hanteren ze daarom een andere vorm.

Altra Trail - Alle modellen

Altra heeft in hun trail serie vijf modellen. Hieronder worden ze kort toegelicht.

Altra Olympus - De comfortabelste

Maximale demping en maximale grip met deze schoen die extra ondersteuning biedt op de lange avonturen.

Ga de paden op met de Olympus 5, onze zachtste trailrunner waarmee je elk soort terrein aankunt. EVA-tussenzoolschuim biedt bescherming en comfort onder de voet, terwijl onze Original FootShape™ Fit je voeten de ruimte geeft voor een natuurlijke positie. Met een ademend bovenwerk van speciaal ontworpen mesh en een gripvaste buitenzool kun je de hele dag van het uitzicht blijven genieten.

Bestel hier de nieuwe Altra Olympus.

Altra Timp - De allrounder

De Altra Timp is een populaire allround schoen. De meest comfortabele allerkunner voor zo'n beetje elk terrein.

Neem een stap buiten de gebaande paden met de nieuwste iteratie van onze high-cushion trail cruiser, de Timp 4. Klaar voor elk avontuur, de Timp 4 is gemaakt om de trails aan te gaan met functies zoals onze gripvaste MaxTrac™ buitenzool en verbeterde Altra EGO™ MAX tussenzool ontworpen om je op de been te houden. De verbeterde pasvorm van deze versie is ontworpen voor betere prestaties op elk pad, elke ondergrond en elk terrein.

Bestel hier de nieuwe Altra Timp.

Altra Lone Peak - De populairste

De Altra Lone Peak is de meest populaire schoen van Altra. Wordt naast de trailrunners ook veel gebruikt door wandelaars.

De legende is geëvolueerd. Onze best verkopende trailschoen is nu uitgerust met een naadloos, naadloos bovenwerk dat licht en duurzaam is. Dankzij de gestroomlijnde constructie blijf je wendbaar en zelfverzekerd op elk terrein. Een opgewaardeerde MaxTrac™ buitenzool biedt kleverigheid en grip onder de voet, terwijl een Altra EGO™ tussenzool helpt de perfecte combinatie van reactievermogen en comfort te bereiken. Laat je voeten natuurlijk door de natuur bewegen met de Original FootShape™ Fit. Deze legendarische trailrunner roept om ruige trailavonturen. Beantwoord jij de oproep?

Bestel hier de nieuwe Altra Lone Peak.

Altra Outroad - De road-to-trail schoen

De Altra Outroad is de schoen als je zowel op de harde weg als de onverharde weg wilt lopen. Ideaal als je trainingsrondje uit meerdere ondergronden bestaat.

De Outroad 2 is er met de road-to-trail eigenschappen die je nodig hebt om buiten de gebaande paden te lopen. Deze bijgewerkte Outroad is ideaal voor hardlopen op de weg en lichte trail runs. Met een nieuw bovenmateriaal en een duurzamere constructie is deze schoen bijgewerkt en overal klaar voor. Je kunt rekenen op onze favoriete gripvaste MaxTrac™ buitenzool en Altra EGO™ middenzoolschuim voor je volgende trailavontuur. Deze schoen heeft onze Slim FootShape™ pasvorm voor een betere, comfortabele pasvorm terwijl je tenen toch de ruimte krijgen die ze nodig hebben.

Bestel hier de nieuwe Altra Outroad.

Altra Superior - De minimalist 

De Altra Superior is de meest minimalistische schoen van Altra. Hij voelt lekker direct aan en geeft het meest natuurlijk gevoel.

Maak kennis met de nieuwe Superior 6, ontworpen met alles wat je nodig hebt en niets wat je niet nodig hebt. De lichtgewicht constructie van deze trailrunner is de perfecte optie als het gaat om snelheid. Uitgerust met een MaxTrac™ buitenzool voor grip op de trails en onze kenmerkende Altra EGO™ tussenzool, is deze Superior je go-to voor je dagelijkse trail uitstapjes.

Bestel hier de nieuwe Altra Superior.

Overzicht op basis van demping en pasvorm

Als we naar de Altra Trail modellen kijken, dan zijn dat er zes. Ze hebben allemaal een andere combinatie van pasvorm en demping. Hieronder een overzicht. 

Pasvormen Altra Trail

De schoenen van Altra hebben drie verschillende pasvormen. Voorin zijn ze allemaal wat ronder, maar dat wil niet zeggen dat ze allemaal heel breed zijn.

pasvorm altra trail

Original Footshape Fit

De FootShape™-pasvorm waarmee het allemaal is begonnen. De Original is de ruimste van de drie pasvormen. Deze vind je terug in de Lone Peak en Olympus.

Standard Footshape Fit

De meest gangbare Footshape™-pasvorm die precies tussen de Original en Slim zit. Deze vind je terug in de Superior en Timp.

Slim Footshape Fit

De smalste pasvorm met voldoende ruimte voor je tenen om zich op natuurlijke wijze te spreiden. Deze vind je terug in de Outroad.

Demping Altra Trail

De demping komt in vier varianten. Van een hele lage die minimalistisch aanvoelt, tot een hele hoge met veel comfort. Afgezien wat je fijn vindt en wat je doel is kun je kijken welke schoen de juiste demping voor je heeft.

demping altra trail

Alle trail-modellen op volgorde van demping

  1. Altra Olympus => Max Cushion
  2. Altra Timp => High Cushion
  3. Altra Lone Peak => Moderate Cushion
  4. Altra Outroad => Moderate Cushion
  5. Altra Superior => Low Cushion

Altra maattabel

Wat is nou de juiste maat die je voor je Altra schoenen moet kiezen? Over het algemeen vallen ze wat kleiner, dat zien we vaker bij Amerikaanse merken omdat die US-maten soms anders omrekenen. Je kunt het beste bij je huidige schoenen naar de US-maat kijken en die in de onderstaande tabel erbij pakken.  

Complete Altra Trail collectie

We hebben de gehele Altra trail collectie in ons assortiment. Bekijk ze hier allemaal. Bonustip! Vergeet ook de bijpassende Altra Gaiters tegen steentjes, takjes en andere rotzooi niet.

AltraLone peakOlympusOutroadSuperiorTimp

Laat een reactie achter

All comments are moderated before being published