Wintertrail kledingadvies januari 2023 -
Heb jij een leuke trailrun voor januari in de agenda staan? Twijfel je wat je precies aan moet trekken tijdens je volgende wintertrail? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.
 

Wintertrail? Trailruns in januari

Je gaat het jaar natuurlijk beginnen met goede voornemens. En wat is er nou leuker dan een goede trailrun! Heb je nog niets in je agenda staan? Kijk dan eens naar deze trailruns;

Schoenen

Goede schoenen is natuurlijk niet iets wat je specifiek voor deze trails nodig hebt, die heb je altijd nodig. Heb je nog nieuwe schoenen nodig, dan zou je kunnen beginnen met ons schoenenadvies via deze link. Houdt in ieder geval rekening met de omstandigheden. Is de grond keihard bevroren, dan zou ik een ander profiel kiezen dan wanneer het zeiknat is van de regen en je extra lange noppen nodig hebt. 

Warme sokken

In de schoenen gaan natuurlijk warme sokken. Speciaal voor de koude  omstandigheden heeft Compressport deze Winter Run sokken gemaakt. Ook Inov-8 heeft een heerlijk warme Thermo Outdoor sok voor de winter. Of je gaat voor een merino wollen sok van Darn Tough.

Wintertight

Nu je de voeten op orde hebt met goede schoenen en bijpassende sokken is het tijd voor de tight. Als het echt koud is, kun je het beste voor een goede wintertight gaan. Uiteraard kom je dan al snel bij de Fusion Hot collectie uit, heerlijk warme broeken met handige zakken. En we hebben met de Compressport Winter Run tights voor dames en heren een mooi alternatief. 

Laagjes - Baselayer

Je hebt er vast wel eens over gehoord of gelezen. Laagjes. Door drie lagen te dragen kun je je temepartuur beter regelen. Je begint met een baselayer of thermoshirt. Die zit dicht op je huid en voert het zweet af als je het warm krijgt. Zeg je thermoshirt dan zeg je natuurlijk Craft. We hebben mooie shirts. Sleeveless, met korte of lange mouwen voor zowel dames als heren.

Laagjes - Midlayer

Daarboven draag je iets losser zittende midlayer. Deze tussenlaag is er echt om de warmte vast te houden. We hebben ze van diverse merken voor heren en dames. Overigens heeft Compressport ook een shirt dat je als baselayer en midlayers tegelijk kunt dragen. Dat is de Winter Trail Postural Longsleeve (heren en dames.)

Laagjes - Windstopper of regenjas

De laatste laag heeft als doel om water en wind buiten te houden. Je kunt kiezen voor een eenvoudige windstopper. Deze zijn meestal ook gewoon spatwaterdicht. Dus bij een beetje miezerregen geen probleem. Ga je nou uren lang door de stromende regen? Dan heb je wel echt een regenjas nodig met een bepaalde waterdichtheid van 10.000 of hoger. De windstoppers zijn er als volledige jas en als mouwloos vest. Dan blijft je core beschermt, maar zijn je armen vrij. De echte regenjassen hebben een membraan van Goretex of Pertex en zijn echt waterdicht en ademend. Daarmee zijn ze meestal ook een stukje duurder, maar als je veel of lang loopt absoluut een must. 

Vergeet je buffje niet

Het is maar een klein item, maar gaat je bij koud weer zoveel plezier geven. Zeker als je wat waait. De super multifunctionele Buff is een goede bescherming tegen de elementen. Te dragen voor je gezicht, als beanie, om je oren warm te houden en nog veel meer. 

Buff

Bescherm je uiteinden

Je leest altijd dat je de meeste warmte verliest via je hoofd en handen. Dat verhaal lijkt intussen wat achterhaald, maar warme oren en warme handen lopen toch een stuk prettiger. Over handschoenen hebben we een heel blog geschreven. En voor beanies hebben we ook een mooie collectie, met of zonder reflectie.

Insmeren tegen de koude

Vroeger hadden we tijgerbalsem voor de winterse voetbalwedstrijden. Tegenwoordig hebben we een aantal mooie smeersels die vooraf kunt gebruiken. Zowel om je spieren wat op te warmen, maar ook als bescherming tegen de elementen. 

Drinkwater en vorst

Dan nog een laatste ervaringstip. Mijn slang van mijn drinkreservoir is ooit bevroren tijdens een lange run. Vervang hem als het vriest dus door een geisoleerde slang van Hydrapak. Heb je soft flasks? Ook die zijn er geisoleerde variant, van Ultimate Direction.

KalenderTrailrunWinter

Laat een reactie achter

All comments are moderated before being published